Gyakorlatias infók tanfolyamokról, felnőttképzésről, tanácsok szakmakereséshez.

OKJ képzések, tanfolyamok

Gyorsan elvégezhető OKJ képzések

Tanulj szakmát rövid idő alatt az OKJ változása előtt.

2020. július 24. - TanfolyamOKJ

Lépten-nyomon szembejön velünk a hír, miszerint idén változik a szakképzési rendszer, és szakmák szűnnek meg.

Az egyik legfontosabb változás, hogy az a jövőre nem minden szakképesítés szerezhető majd meg felnőttképzésben.

Miért előnyös a felnőttképzés?

  • rövidebb idő alatt elvégezhetők és rugalmasabbak, mint az iskolarendszerű képzések
  • bizonyos végzettséget csak felnőttképzésben lehet megszerezni
  • egy évben többször indulnak, nem csak iskolai tanévkezdéskor, szeptemberben
  • a felnőttképzés jobban alkalmazkodik a piac igényeihez
  • ezek a képzések hétvégén vagy este is indulnak, ezért munka vagy család mellett is elvégezhetőek

 

A rövidebb képzési idő és a rugalmasabb órarend miatt a legtöbb dolgozó, vagy családos ember számára a felnőttképzés jelenti az egyetlen tanulási lehetőséget.

  

A kényelmetlen igazság, hogy az új szakképzési rendszerrel ez a lehetőség meg fog szűnni, jóval kevesebb képzés közül lehet majd válogatni.

Az új rendszerben az OKJ helyét a Szakmajegyzék váltja fel.


A Szakmajegyzék alapján tanfolyami formában mindössze 73 részszakképesítést lehet majd tanulni.
Bár a jelenlegi információk szerint a felnőttképzésben korlátozás nélkül annyi specializáció és részszakképesítés jelenhet meg, amennyit a munkaerőpiac indokol, a megjelent képzési jegyzéken kívül egyelőre nincs pontos információ, milyen képzéseket lehet majd 2021-től rugalmasabb, tanfolyami rendszerben indítani.

 

Az tehát bizonyos, hogy hatalmas változás előtt állunk.

 

Aki nem akar lemaradni a lehetőségről, hogy a jelenlegi, rugalmas rendszerben szakképesítést szerezzen, annak 2020. december 31-ig kell elkezdenie egy OKJ-s tanfolyamot. Mivel már rövid a határidő, és a képzők már kevés csoportot tudnak idén indítani, ezért érdemes mihamarabb szétnézni, és jelentkezni a kiválasztott OKJ képzésre.

9_meghokkento_foglalkozas_a_nagyvilagbol_3.jpg Az új szakképzési rendszer bevezetése után jóval kevesebb képzés közül lehet majd válogatni, pedig a legtöbb családos vagy dolgozó ember számára a felnőttképzés jelenti az egyetlen tanulási lehetőséget.

 

Mit szólnál hozzá, ha még a jelenlegi, rugalmas rendszerben tanulhatnál, és fél éven belül a kezedben tarthatnád az új OKJ bizonyítványodat?

 

Rövid OKJ tanfolyamok

Tapasztalataink szerint az embereknek általában nincs sok idejük tanulni. Ráadásul most még a fenti határidő is egyre csak közeledik.

Tudjuk, hogy nem egyszerű a döntés.

A legnagyobb hiba azonban, ha elkönyveled magadban, hogy nincs időd, és nem leszel elég kitartó egy hosszú tanfolyamhoz.

Ha tanulnál, de nincs most egy éved egy felnőttképzésre, ne halogasd tovább, válassz egy rövidebb képzést.

Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a döntést, összeválogattunk néhány gyorsan elvégezhető OKJ-s képzést, és írtunk némi ízelítőt hozzájuk.

 

1. Óvodai dajka

Az óvodai dajka tanfolyam a legkeresettebb OKJ képzésünk a nők körében.

Ezzel a 3 hónapos képzéssel is államilag elismert, OKJ szakképesítést szerzel.


Ez a hivatás lehetővé teszi, hogy gyerekekkel foglalkozz. Az óvodai dajka egy különleges szakma, a segítségével részt vehetsz az új generáció nevelésében.

Az óvodai dajkák alapvetően a rendet és a nyugodt környezetet teremtik meg egy óvodában, munkájuk hatalmas segítség az óvónőknek.

Gondozó-nevelő feladataid a következők: figyelsz a gyerekekre, játszol Velük, de ezen kívül rengeteg háttérmunkát végzel az óvodában.

Jelenleg ez a tanfolyamunk indul a legtöbb helyszínen:

25 városban, és 29 helyszínen tanulhatsz óvodai dajka tanfolyamunkon. Kattints ide, és válassz helyszínt.

 

2. Eladó

Eladó OKJ képzéseink mindegyike pár hónap alatt elvégezhető, ráadásul úgy, hogy csak hétvégeken kell bejárnod.

Élelmiszer-, vegyiáru eladó tanfolyamunk 16 városban indul, és ezt az OKJ képzést 3 hónap alatt elvégezheted.

Még jobban jársz azonban az Élelmiszer-, vegyiáru eladó + Boltvezető képzéssel, mely bár 6 hónapig tart, de a képzés végére két szakmával is gazdagodhatsz.

 

Abban egyetérthetünk: Eladókra mindig szükség lesz.

 

Biztosan Te is találkoztál már az álláshirdetésekkel vagy a boltok ajtajára kifüggesztett A4-es lapokkal „Eladót keresünk” felirattal, melyek megkérdőjelezhetetlen bizonyítékai annak, hogy a kereskedelemben még mindig munkaerőhiány van.

Ha jó kommunikációs képességekkel rendelkezel, és kereskedelmi egységben szeretnél elhelyezkedni vagy saját boltot nyitnál, az eladó képzés Neked való.

AJÁNDÉK tanfolyam: az eladó végzettség mellé Konfliktuskezelés a kereskedelemben tanfolyamot és tanúsítványt is kapsz ajándékba.

 

 

3. Sportoktató, edző, fitness instruktor tanfolyamok

Ha szeretsz mozogni, közel áll hozzád a sport, és emberekkel is szívesen foglalkoznál, akkor jó hírünk van:

Többféle OKJ-s fitness instruktor, edző és sportoktató képzést is tudunk ajánlani számodra, ezek ráadásul sok helyszínen indulnak szerte az országban.

A kurzusok 6-8 hónap alatt elvégezhetők, mert az elméleti oktatás online folyik. Emiatt a tanfolyam ára is kedvező, ráadásul a bejáráson is tudsz spórolni.

A képzési program egyébként úgy lett összeállítva, hogy egyedi módon, személyre szabottan kapd meg a hőn áhított szakképesítésed.

Elismert oktatók segítenek a tananyag elsajátításában, a gyakorlatorientált edző, sportoktató tanfolyamainkkal profi szakemberré válhatsz.

Az iskola a fentieken kívül rengeteg pluszt nyújt számodra, de ezeket most nem sorolom fel, mert a tanfolyamok linkjén részletesen leírtunk mindet.

 

4. Targoncavezető

Ha esélyes, hogy kereskedelemben, raktárban, telepen, gyárban fogsz dolgozni, vagy bármilyen olyan helyen, ahol anyagot, árut kell mozgatni, akkor ez pont jól jön Neked, és jól fog mutatni az önéletrajzodban is!

Természetesen a tanfolyam és sikeres vizsga után OKJ-s bizonyítványt és gépkezelő jogosítványt is kapsz – de ha csak a targoncás jogsi kell, akkor azt is külön megszerezheted, ezt beszéld meg az ügyfélszolgálattal jelentkezéskor.

mennyit_kereshetsz_gepkezelokento_1.jpgA targoncavezető az egyik legnépszerűbb képzésünk – számos szakmához szükséges az itt megszerezhető készség.

A – hivatalos nevén Építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető) képzés – az oktatóközpont szervezésétől és a képzés intenzitásától függően lehet pár hét, de akár 2 hónap is. Az oldalunkon elérhető intenzív OKJ tanfolyamok közül ez az egyik legnépszerűbb.

 

5. Aranykalászos gazda

Ha érdekel a mezőgazdaság, esetleg később földet akarsz venni, vagy őstermelő szeretnél lenni, végezd el az Aranykalászos gazda képzést.

Mivel csak az vásárolhat mezőgazdasági földterületet, aki legalább három éve igazolhatóan mezőgazdasággal foglalkozik, vagy erdészeti, mezőgazdasági szakképzettséggel rendelkezik, ezért nyilvánvaló:

Ha nincs mezőgazdász múltad, akkor csak úgy juthatsz földhöz, ha elvégzel egy ilyen irányú OKJ-s képzést.

Ilyen például az Aranykalászos gazda szakképzés, mely nem hiába népszerű az elmúlt években. Ez OKJ-s képzés, tehát a hasznos ismeretek mellett egy OKJ-s bizonyítvánnyal is gazdagabb leszel a kb. 3 hónapos tanfolyam és a vizsgák elvégzését követően.

 

6. Gyümölcspálinka-gyártó

Valószínűleg nem kell bemutatnom, hogy a pálinkafőzésnek mekkora hagyománya van Magyarországon. A finom, tiszta, minőségi párlatokra mindig lesz igény.

Ha már eddig is főzögettél kisüsti pálinkákat (vagy láttál olyat, aki főzött), akkor hobbidat most hivatalossá teheted, és mesteri szintre emelheted ezzel a pálinkafőző OKJ-s képzéssel.

Nem beszélve arról, hogy az egyik legmeghatározóbb élmény, amikor a saját főzetedbe először belekortyol a család!

Sikeres vizsga után a finom pálinka mellé OKJ-s bizonyítványt is kapsz jutalmul.

 

7. Szociális gondozó és ápoló

Előbb-utóbb mindnyájunk számára eljöhet az életkor vagy élethelyzet, amikor a hétköznapok folyamán is segítségre lesz szükségünk.

A múló évek mellett egészségi állapot, vagy akár velünk született rendellenesség is indokolhatja szociális gondozó és ápoló igénybevételét.

Kockázat nélkül állíthatom, hogy különös tekintettel elöregedő társadalmunkra a humán szakmák közül talán ennek a pályának van az egyik legnagyobb jövője.

Ez a 6-8 hónap alatt elvégezhető képzés elsősorban a mozgásszervi, pszichiátriai betegségben érintettek otthoni ellátásához és utógondozásához nyújt segítséget.

8. Méhész

Ha olyan munkát keresel, mely során a szabadban dolgozhatsz, nagyon jó példa erre a méhészkedés.

Az akár negyedév alatt is elvégezhető szakma egy azok közül, amelyhez érettségi sem kell.

 

9. Személy- és vagyonőr

Biztonsági őrökre mindig szükség volt, van és lesz. A vagyonőr szakma biztos bevételi forrást jelenthet Neked, hiszen hirdetések tömkelege kínál álláslehetőséget a 32 861 01 OKJ számú, személy- és vagyonőr végzettséggel rendelkezőknek.

Az eddigi tapasztalatok alapján sok résztvevő már a tanfolyam ideje alatt talál állást, így a befektetésed nagyon hamar megtérülhet.

3336496.jpgNagyon rövid idő alatt elvégezhető tanfolyam, és sokan már a képzés ideje alatt találnak állást. 

A 2-3 hónapos Személy- és vagyonőr tanfolyam több helyszínen is indul országszerte.

 

10. Ingatlanközvetítő

Az ingatlanos szakmához rettentő fontos a fejlett kommunikációs készség.

Ha jól megtanulod az 5 hónap alatt elvégezhető szakma fortélyait, nagyon jól kereshetsz ingatlanközvetítőként, és biztosan nem válik majd monotonná a munkád.

Az ingatlanközvetítő szakmában szükséged lesz egy jó adag magabiztosságra, szenvedélyre, energikusságra, és megnyerő fellépésre, valamint lehengerlő prezentációs képességekre is. A nagy ismeretségi kör pedig még egy plusz pont ahhoz, hogy belevágj.

 

 

11. Bérügyintéző és Társadalombiztosítási ügyintéző

Bérügyintéző és Társadalombiztosítási ügyintéző OKJ képzést követően elhelyezkedhetsz bérszámfejtőként, melynek során elláthatsz minden bérekkel kapcsolatos adminisztratív feladatot.

Az 2-7 hónap alatt megtanulható szakképzés során elsajátíthatod majd a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének módját, a bérügyi nyomtatványok kitöltését valamint minden egyéb iratkezelési feladattal összefüggő tevékenységet.

Társadalombiztosítási ügyintézőként az egészség- és társadalombiztosítással kapcsolatos nyilvántartások vezetése lesz a legfontosabb a munkakörödben, melyet a képzés során el kell sajátítanod.

A tanfolyam érdekessége, hogy a legtöbb oktatási helyszínünkön teljesen ingyenesen jár hozzá a Konfliktuskezelés a vállalkozásban tanfolyam elvégzésének lehetősége.

 

12. Kutyakozmetikus

A felelős gazdik mindig ügyelnek a négylábúak egészségére és állapotára. Sokan fordulnak kutyakozmetikushoz, hiszen a kiskedvencek külseje nem elhanyagolható dolog. A bundák nyírásával és trimmelésével azonban nem merül ki ez a foglalkozás.

Ha elvégzed a féléves kutyakozmetikus OKJ képzést, akkor szakképzett kutyakozmetikusként ápolási tanácsokat adhatsz a gazdiknak, de olyan egészségügyi feladatok ellátására is képes leszel, mint a karmok és a fülecskék rendbetétele.

A képzés rengeteg témát körüljár: szó lesz a kutya – és szőrfajtákról, betekintést nyerhetsz a kozmetikázás módjaiba, és megtudhatod azt is, mi a különbség aközött, ha lakásban vagy szabadban tartott kutyust kell ápolni.

 

 

13. Gyógypedagógiai segítő munkatárs

A gyógypedagógiai segítő munkatárs tevékenysége gyakorlatilag félúton helyezkedik el az egészségügy és az oktatás területe között.

Bár a 7-8 hónapos Gyógypedagógiai segítő munkatárs OKJ tanfolyam során komoly tudást sajátíthatsz el, mégsem leszel teljesen magadra utalva. A végzett szakemberek ugyanis feladataikat minden esetben gyógypedagógus irányítása mellett végzik.

A gyógypedagógiai segítő munkatárs munkája során részt vesz a gyógypedagógiai feladatok ellátásának minden szakaszában. Közreműködik a speciális neveltetést igénylő gyermekek oktatásában, felügyeli és kíséri a csoportot, segít a tanulók szabadidős programjainak szervezésében és az adminisztrációs feladtok ellátásában is.

 

Ez volt a válogatásunk a gyorsan elvégezhető OKJ képzésről.

Te melyiket választanád a 13 tanfolyam közül?

 

Talán nem találtál olyat, amit tetszik?

Akkor sincs veszve minden – böngészd át a maradék 1100 képzésünket. Biztos vagyok benne, hogy azok között lesz olyan tanfolyam, ami tetszik.

Ha pedig találtál ilyet, ne késlekedj a jelentkezéssel, hiszen a határidő egyre közeleg.

süti beállítások módosítása