Gyakorlatias infók tanfolyamokról, felnőttképzésről, tanácsok szakmakereséshez.

OKJ képzések, tanfolyamok

Képzési hitel lehetőség a szakképzésben és a felnőttképzésben

2022. január 21. - TanfolyamOKJ

A nemrégen bevezetett Képzési Hitel nagy segítségükre lehet mindazoknak, akiknek a COVID hatására pályát kellett módosítaniuk.

 

A felnőttképzésben vagy szakképzésben tanulók mostantól kedvező hiteleket tudnak felvenni a képzési díj kifizetéséhez, vagy a tanulmányi idő alatt a mindennapi élet könnyebbé tételéhez.

Az államilag támogatott, kamatmentes vagy kedvező kamatozású hitellehetőségek a szak- és felnőttképzésben tanulók számára igényelhetők 18 éves kortól 55 éves korig.

A hiteleket aktív tanulói vagy felnőttképzési jogviszonnyal rendelkező diákok vehetik fel a három hónapot meghaladó idejű felnőtt- és szakmai képzésekre, illetve részszakmára felkészítő szakmai oktatásra.

Az alábbi linkeken érhetők el a szakmai képzések és a részszakképesítések listája.

Itt pedig a nálunk induló szakmai képzéseket és részszakképesítéseket találod.

 

Két típusú képzési hitel között választhatnak a tanulók.

 

Képzési hitel1: szabad felhasználású hitel, amit akár havi 150 ezer forint értékben lehet igényelni. A hitel kamata 1,99 százalék.

Képzési hitel2: kötött felhasználású kölcsön, ami a választott képzés díjának összegét fedezi, legfeljebb félmillió forintig. Kamatmentes hitel!

Mindkét megoldás közös jellemzője, hogy nem szükséges a kölcsönhöz fedezet, nincs előzetes hitelbírálat, bármikor díjmentesen elő- és végtörleszthető. A futamidő 1-10 év között szabadon választható, a törlesztés egyenlő havi törlesztőrészletekben történik a képzés befejezése után.

A különböző diák- és képzési hitelek egymással párhuzamosan vagy egymást követően is felvehetők. A szabad felhasználású hiteleknél ugyanakkor bevezettek egy 8 millió 250 ezer forintos limitet is, hogy megakadályozzák a túlzott eladósodást.

Az új képzési hitelekre is érvényes a családtámogatási kedvezmény, vagyis a hitelfelvételt követően született második gyermek után az édesanyák tartozásának felét elengedik, a harmadik gyermek születése után pedig egyáltalán nem kell visszafizetni a kölcsönt.

A Képzési Hiteleket 2021. május 31-től online, ügyfélkapus eléréssel elektronikusan lehet igényelni a DiakHitelDirek.hu felületen keresztül.

Kattints ide és olvasd el a hitel részletes tájékoztatóját!

 

süti beállítások módosítása